WAT DOET KINESIOLOGIE EN HOE WERKT HET?

 

WAT IS KINESIOLOGIE

Kinesiolgie is een samentrekking van de woorden 'kinese' wat beweging betekent en 'logie' wat staat voor de kennis van. Kinesiologie betekent dus letterlijk 'de kennis van het bewegen', maar het is meer dan dat. Je zou het ook de kennis van het leven kunnen noemen.

 

Kinesiologie is het beste te begrijpen door de vergelijking te maken met een computer. Als je met de muis een opdracht geeft, gaat er een signaal naar de computer. Deze laat vervolgens het resultaat zien op je beeldscherm. Zo werkt het ook met kinesiologie.

 

HOE WERKT KINESIOLOGIE

Alle informatie over jou is opgeslagen in je lijf. Van je geboorte tot nu toe. Je kunt zelfs zeggen dat er ook informatie is opgeslagen van voor je geboorte, via je genen of een ander leven. Net hoe je daar naar kijkt.

Een kinesioloog haalt deze informatie naar boven met behulp van een spiertest. Feitelijk werkt het zo: De kinesioloog test een spier. Via een zenuw gaat er een signaal naar je hersenen. Je hersenen, de database, weet precies er bij jou aan de hand is en hoe de onbalans opgelost moet worden.

 

Vervolgens geven je hersenen een signaal terug in de vorm van een zwakke of sterke spiertest. Waar een computer werkt met nullen en éénen, werkt jouw biologische computer met een sterke of zwakke spieruitslag. Op deze manier kan een kinesioloog zoeken waar de stress of onbalans zit. Anders gezegd: Je eigen lichaam geeft feedback.

 

Het bijzondere van deze methodiek is dat je er zelf bij betrokken bent en de spieruitslag niet kan beïnvloeden. Het werkt namelijk via het autonome zenuwstelsel en gaat dus buiten je wil om. Vergelijk het maar met blozen.

Trans4Motion kinesiologie logo